back to top

Određena mjera jednomjesečnog pritvora za Hasana Alića (28) iz Banovića

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Hasana Alića (28) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Alić je osumnjičen da je 2. aprila 2024. godine u večernjim satima u tuzlanskom naselju Krojčica, nakon kraće prepirke sa dvojicom muškaraca,  prilikom čega im je prijetio, svjestan da ove osobe može usmrtiti,  automobilom prešao u lijevu saobraćajnu traku  i prednjim dijelom vozila udario u leđa N.G i D.A iz Tuzle  dok su stojali i pregledali svoj automobil, a kada su obojica pali na kolovoz ponovo je krenuo vozilom  naprijed  i udario N.G prednjim dijelom vozila i tako obojici nanio tjelesne povrede.

Službenici Policijske stanice Zapad Tuzla su osumnjičenog ubrzo zaustavili i vratili  na mjesto događaja, gdje je ponovo uputio prijetnje oštećenima, te je lišen slobode.

Odjeljenje  kriminalističke policije PU Tuzla je obavilo kriminalističku obradu nad osumnjičenim i   uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je  predat u nadležnost Tužilaštva

 Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Alića.

Istraga je u toku.

Drugi upravo čitaju