back to top

Od srijede moguća provjera statusa prijava za podjelu EU pomoći – .

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić objavio je danas da su preliminarni rezultati javnog poziva za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći s ciljem prevazilaženja energetske krize spremni, te da će građani već od srijede moći provjeriti status prijave na linku napravljenom isključivo za ovu namjenu.

Prema trenutnim podacima, pravo na novčanu pomoć ostvarilo je 152.488 domaćinstava, po sve četiri kategorije, dok je na području Gračanice po preliminarnoj listi pomoć ostvarilo 3006 aplikanata.

U skladu sa naporima da se ovaj proces učini što transparentnijim, od srijede, 06.12.2023. godine, svi građani će biti u mogućnosti provjeriti status svoje prijave online.

Status prijave, po privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava, moći će se provjeriti na web stranici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/, najkasnije do 12.12.2023. godine i to jednostavnim unosom matičnog broja podnosioca prijave ili jednog od članova domaćinstva. Po unosu matičnog broja prikazat će se status prijave, uz potvrdu ostvarenog prava ili detaljno obrazloženje uvjeta koji nisu ispunjeni.


radiogracanica.ba

Drugi upravo čitaju