back to top

Ligavić: Grad Tuzla je kroz historiju prepoznat po poštovanju ljudskih prava i osnovnih sloboda | .

Danas, 10.12. obilježava se Međunarodni dan ljudskih prava, u znak sjećanja na 1948. godinu, kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila Opću deklaraciju o ljudskim pravima.

Grad Tuzla je kroz historiju prepoznat po poštovanju ljudskih prava i osnovnih sloboda i svjesni smo ključne uloge stepena poštovanja ljudskih prava i sloboda u izgradnji mirnih, solidarnih i inkluzivnih društava. Ljudska prava će i dalje biti prioritet u našem radu, te ćemo nastaviti predano raditi na daljem razvoju i unapređenju standarda ljudskih prava iz nadležnosti lokalne samouprave i podržavati aktivnosti svih drugih aktera u javnom životu, institucija, organizacija civilnog društva, medija i građana i građanki, koji doprinose sprečavanju diskriminacije po bilo kojem osnovu.

Ne smijemo zaboraviti da smo svi povezani i da je jedna zajednica jaka onoliko koliko su to njeni najranjiviji članovi. Svim građanima i građankama čestitam Međunarodni dan ljudskih prava i podsjećam na prvi član Opće deklaracije o ljudskim pravima i slobodama koji glasi: “Sva ljudska bića se rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću i treba da jedni prema drugima postupaju u duhu bratstva”.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju