back to top

“Kada se igra u Mejdanu Sloboda se pita”

Rukometni klub Sloboda u srijedu u 17 sati dočekuje ekipu Krivaje u okviru zaostalog 15. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim povodom medijima su se obratili pomoćni trener ekipe Nedim Đug i rukometaš Crveno-crnih Mirko Mišetić.

„Krivaja je jedna jako kvalitetna ekipa, nama dobro poznata. U ovom trenutku dolaze nam takoreći ranjeni jer su izgubili dvije domaće utakmice protiv ekipa Borca i Leotara te će u Tuzli vjerovatrno pokušati vratiti ono što su izgubili. Što se nas tiče, interesuju nas samo dva boda protiv ekipe Krivaje“, kazao je trener Đug te dodao da u ekipi postoje manji problemi sa virozom pojedinih igrača.

„Nadamo se da će svi igrači koji budu na raspolaganju treneru Mikiću dati svoj maksimum da pobijedimo ovu utakmicu. Iskoristio bih ovu priliku i da pozovem sve naše navijače, odnosno ljubitelje rukometa da nas dođu podržati. Sve utakmice između ove dvije ekipe su veoma uzbudljive tako da će imati šta pogledati i zaista uživati u rukometu“, kazao je Đug.

Predstojeći susret komentarisao je i Mirko Mišetić, koji je kazao da će se njegov tim pokušati revanširati Krivaji za izgubljene bodove u Zavidovićima.

„Ostali smo im dužni iz prvog dijela polusezone kada smo nesretno izgubili u Zavidovićima te ćemo te bodove pokušati vratiti već sutra. Sada smo u nekom dobrom momentu s obzirom da smo iz prošlog kola izvukli bod i ta Evropa nam je također dala vjetar u leđa., neko novo iskustvo tako da se nadam da ćemo nastaviti dobre partije. Kada se igra u Mejdanu Sloboda se pita i bodovi, nadam se, ostaju u Mejdanu“, ističe Mišetić.

Komentarišući ekipu Krivaje, Mišetić navodi da se radi o mladoj ekipi sa dobrim trenerom, koja njeguje moderni rukomet, a Sloboda će sutra pokušati nametnuti svoj stil igre i spriječiti njihovu tranziciju. Mišetić se također osvrnuo na partije Slobode u prvom dijelu sezone, kada su propustili neke važne bodove.

„Ostali smo dužni i sebi i publici koja nas prati iz tog prvog dijela polusezone jer nismo ostvarili neke zacrtane ciljeve. U drugi dio sigurno da ulazimo spremniji i pametniji tako da mislim da će ova polusezona puno toga više pokazati i nadam se da ostajemo, po meni realno, u trci za prvaka i da izborimo Evropu iduće sezone“, kazao je Mišetić.

Sloboda trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli Premijer lige BiH sa 15 bodova, dok se Krivaja nalazi na sedmom mjestu sa jednim bodom manje.

Podsjećamo, utakmica RK Sloboda – RK Krivaja na rasporedu je sutra, 28. februara, od 17 sati u Maloj dvorani Mejdana. Cijena ulaznice je 5 KM.

Drugi upravo čitaju