back to top

Halilagić upriličio prijem za Adina Hodžića – ‘volontera godine’ | .

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u posjetu Adina Hodžića, momka koji se zbog svoje hrabrosti, saosjećenja i posvećenosti, te posebnih rezultata u oblasti prve pomoći nedavno okitio prestižnom titulom “volonter godine”.  

Hodžić je inače volonter Crvenog krsta u Lukavcu, a titulu je dobio kao jedan od devet najboljih među više od 3.000 volontera u FBiH.

Inače, takav rezultat Crvenog krsta u Lukavcu i ne čudi s obzirom da se radi o jednoj od najaktivnijih organizacija Crvenog krsta, koja trenutno broji oko 100 volontera, kazao je Hodžić, ističući da su od ukupno devet volontera kojima su uručena priznanja, njih troje iz Tuzlanskog kantona.

– Vaš ogroman i nesebičan angažman zavrjeđuje pažnju, te poštovanje i svaku podršku. Od poplava 2014., pandemije 2020., te kontinuiranog učešća i podrške Maršu mira, pokazuje koliko su nam ovakve organizacije bitne kao društvu i koliko je volonterizam važan dodatak i dopuna raznim službama zaštite i spašavanja. Na tom doprinosu vam se i u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime želim zahvaliti – kazao je Halilagić.

S ciljem da se nesebični angažman, dobrovoljni rad i humano djelovanje ovih pojedinaca učini vidljivim na lokalnom i na međunarodnom nivou, 5. decembar obilježava se kao Svjetski dan volontera. Njihova solidarnost i humanost, koju svakodnevno pokazuju kroz aktivnosti na terenu, bude nadu i vjeru u bolje sutra za sve nas, saopćeno je iz Vlade TK.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju