back to top

Gradonačelnik Tuzle razgovarao sa predstavnicima UG “Radničke sportske igre”

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, sastao se danas u Gradskoj upravi Tuzle sa predstavnicima Udruženja građana “Radničke sportske igre” Tuzla, predsjednikom, Mirsadom Gavranovićem i dopredsjednikom, Samirom Neimarlijom.

Tokom sastanka, predstavljeni su projekti koje je Udruženje već realizovalo, kao i planirane aktivnosti povodom obilježavanja 10. Međunarodnog memorijalnog turnira “Srđan Aleksić”.

Ovogodišnji turnir u malom nogometu okupit će 16 ekipa djece uzrasta od 7 do 14 godina. Organizacija ovog događaja ima poseban značaj, jer se radi u cilju očuvanja sjećanja na Srđana Aleksića, mladog čovjeka koji je ubijen spašavajući prijatelja.

Gradonačelnik Lugavić je iskazao zahvalnost i potpunu podršku aktivnostima Udruženja, ističući važnost njihovog rada u očuvanju sportske tradicije, zajedničkih vrijednosti i promociji tolerancije u društvu.

Predstavnici Udruženja su uručili plaketu gradonačelniku Lugaviću, zahvalivši mu se na izuzetnoj saradnji i podršci Gradske uprave, te su ga pozvali da prisustvuje 10. jubilarnoj manifestaciji koja će se održati 12. maja na stadionu Tušanj u Tuzli.

Drugi upravo čitaju