back to top

Gradonačelnik Lugavić uručio nagrade Grada Tuzle učenicima, studentima i sportistima za ostvaren natprosječan uspjeh u prethodnoj godini (VIDEO/FOTO) | RTVTK

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla održan je svečani prijem na kojem je gradonačelnik Grada Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, uručio nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh učenicima, studentima i sportistima u prethodnoj kalendarskoj/školskoj godini.

Ove godine dodijeljeno je ukupno 109  nagrada Grada Tuzle u vrijednosti od 70.000,00 KM. Nagrade su, na osnovu javnog poziva, zasluženo dodijeljene pojedincima koji su ostvarili postignuća u svojim područjima djelovanja.

Gradonačelnik Lugavić je sa zadovoljstvom uručio nagrade dobitnicima i dobitnicama, ističući njihov izuzetan rad i predanost u postizanju rezultata, te im je čestitajući na ostvarenom uspjehu kazao: “Grad Tuzla će i u narednom periodu pomagati, podržavati i biti partner svim našim građankama i građanima koji studiraju, uče, bave se sportom i ostvaruju natprosječne rezultate, kako bi postigli još bolje rezultate, jer je to naše opredjeljenje. Mladi su naša budućnost, a Grad Tuzla želi da bude partner u njihovom daljem razvoju, pa tako i u razvoju našeg grada, kantona i države”.

Današnji svečani prijem predstavlja ne samo priliku za slavlje i priznanje, već i podsjeća sve nas na važnost podrške i ulaganja u mlade talente koji su ponos grada Tuzle, kako bi bili  inspiracija i primjer drugima.

Nagrade Grada Tuzle dobili su: 5 učenika/učenica generacije srednjih škola; 33 učenika/učenice i studenti/studentice koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima; 50 studenata/studentica s najnižom prosječnom ocjenom 9,50; 21 sportista/sportistkinje koji su Odlukom Sportskog saveza grada Tuzle proglašeni najuspješnijim sportistima u prethodnoj godini.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju