back to top

Gradonačelnik Lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “Zimu u Tuzli”

Na Trgu slobode u Tuzli održana je press konferencija u povodu otvaranja tradicionalne manifestacije “Zima u Tuzli”. Organizatori, Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla, u saradnji s partnerima Bingo Grupom i pod pokroviteljstvom NLB Banke, Pivare Tuzla, BH Telecoma i Stanić Grupe, najavili su puno atraktivnih događanja i prazničnog ugođaja.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, istakao je važnost “Zime u Tuzli” kao tradicionalne manifestacije koja čini grad prepoznatljivim tokom zimskih mjeseci, te je kazao: “U okviru  manifestacije “Zima u Tuzli”, priredili smo impresivan program koji obuhvata 20 koncerata sa više od 25 izvođača. Koncepti ovih događanja kreirani su kako bi zadovoljili sve generacije, u večernjim satima, pružajući nezaboravno iskustvo za građanke i građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona te šire. U dnevnim terminima, posebno smo posvetili zabavama za djecu. Planiramo zajedno proslaviti katolički i pravoslavni Božić, te dočekati tzv. Dječiju Novu godinu. Naš cilj je napraviti posebno okruženje za sve uzraste, proširujući manifestacijske aktivnosti sa Trga slobode, na Solni trg i gradski park gdje smo pripremili manifestacije i aktivnosti za djecu. Grad smo okitili u pravom zimskom duhu, najljepšim ukrasima do sada, stvarajući atmosferu prave zimske čarolije. Želimo podariti našim sugrađankama, sugrađanima i dragim gostima nezaboravan zimski ugođaj. Manifestacijom želimo unaprijediti kvalitetu života svih koji žive, ali i dolaze u Tuzlu, te zajedno s ljubavlju, srećom i veseljem da uđemo u Novu 2024. godinu”.

Gradonačelnik Lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “Zimu u Tuzli”

Gradonačelnik se posebno zahvalio  svim partnerima i sponzorima, s naglaskom na NLB banku i Bingo, te privrednicima koji su podržali organizaciju “Zime u Tuzli”, te je kazao:“Ova saradnja jasno pokazuje da zajedničkim naporima realni sektor, javni sektor, nevladin sektor i Udruženje samostalnih poduzetnika grada Tuzle mogu zajedno graditi pravu svjetsku priču. Hvala svima koji su doprinijeli ovom jedinstvenom događaju i omogućili nam da Tuzlu učinimo još ljepšim mjestom tokom zimske sezone”.

Partneri u projektu su saglasni da će ovogodišnja manifestacija “Zima u Tuzli” ponuditi ne samo prazničnu atmosferu već i visokokvalitetne proizvode i usluge izlagača. Posebnu notu manifestaciji daje veliki koncert Džejle Ramović, najavljujući sjajan provod tokom čitavog perioda.

Program ovogodišnje „Zime u Tuzli“ obiluje koncertima regionalnih i domaćih muzičkih izvođača, a na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode u Tuzli će i ove godine biti organizovan  jedan od najposjećenijih dočeka Nove godine. Novogodišnja noć u Tuzli će biti nezaboravna, obilježena nastupima legendarnog Bajage i Instruktora, koji će zajedno sa posjetiocima dočekati Novu 2024. godinu.

gradonačelnik lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “zimu u tuzli”
Gradonačelnik Lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “Zimu u Tuzli”

Manifestacija “Zima u Tuzli” trajat će sve do 7. januara 2024. na Trgu slobode, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u prazničnom duhu, gastronomskim čarima i raznovrsnom zabavnom programu. Posebna pažnja posvećena je kućicama na Trgu slobode gdje će poduzetnici i obrtnici pružati svoje usluge i proizvode, dok će Gradski park biti domaćin obrtnika i kreativaca s bogatom ponudom i zabavnim sadržajima za najmlađe.

“Najvažniji benefiti koje grad kao administrativno sjedište Kantona i regije ima ogledaju se u zadovoljstvu građanki i građana i unapređenju kvaliteta života, tako da organizacija manifestacija poput ove doprinosi značajnom ekonomskom prosperitetu grada Tuzle. Također stvaraju povoljno okruženje za raznovrsne poslovne aktivnosti. Indirektni efekti ove manifestacije se ogledaju u dodatnom zapošljavanju, promociji kulturnih i društvenih vrijednosti  našeg grada, te jačanju ukupnog imidža Tuzle kao atraktivne destinacije, ali  i jačanju zajedničkog identiteta, te stvaranju pozitivnog ozračja za sve građane i posjetitelje našeg predivnog grada Tuzle”, naglasio je gradonačelnik Lugavić.

Na kraju, gradonačelnik Lugavić pozvao je građanke i građane Tuzle, ali i posjetitelje iz Kantona, Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da prisustvuju događajima u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”. Večerašnji koncert na Trgu slobode ozvaničit će početak zimske turističke sezone ne samo u Tuzli već i Tuzlanskom kantonu.

Na press konferenciji obratili su se, u ime suorganizatora i partnera: voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle,  Amra Jaganjac, Bingo d.o.o., partner u organizaciji „Zime u Tuzli“, Tatjana Paunoski, voditeljica Odjela za PR i marketing u NLB Banci, Berina Belkić i sekretar Udruženja samostalnih poduzetnika grada Tuzle, Slađana Jovičić.

Drugi upravo čitaju