back to top

Gradačački vatrogasci imali 117 intervencija gašenja požara .

Profesionalna vatrogasna jednica (PVJ) Gradačac obogatila je vozni park sa dva nova vozila koja će pomoći bržem i efikasnijem djelovanju jedinice na terenu. U 2023. godini rađeno je i na uređenju Vatrogasnog doma, odnosno kancelarijskog prostora i kabineta za teoretsku obuku i analizu požara.Rukovodilac PVJ Gradačac, Siniša Baković, rekao je da je jedinica je u ovoj godini izvršila 117 vatrogasnih intervencija, od čega sedam na industrijskim objektima. Neke od njih zahtijevale su višednevni angažman kompletne jedinice, pa i pomoć vatrogasnih jedinica iz susjednih općina. To potvrđuje opravdanost daljeg ulaganja u opremanje vatrogasaca, kako profesionalne jedinice, tako i dopunskih vatrogasnih snaga.gradačački vatrogasci imali 117 intervencija gašenja požara .

Uz postojeći vozni park sada PVJ Gradačac raspolaže sa kamionom namijenjenim pravovremenom odgovoru posebno u višim predjelima i vozilom za intervencije na nepristupačnim terenima. Takođe nabavljena je i prateća oprema za tehničke intervencije, agregat, termo-kamera, interventna odjela, izolacioni aparati za disanje, plutajuće pumpe.

Novi kamion i ostala oprema dobro će nam doći i unaprijediti našu efikasnost i brzinu djelovanja, rekao je Siniša Baković.gradačački vatrogasci imali 117 intervencija gašenja požara .

Gradonačelnik Edis Dervišagić istakao je da jeod 2019. godine, kada je formirana Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac, pa do danas uloženo u vatrogasni dom, vozila i ostalu opremu preko million KM.

U narednoj godini cilj nam je nabavka još jednog vatrogasnog vozila, proširenje smještajnih kapaciteta i da popunimo vatrogasnu jedinicu s ljudstvom. Također planirana je još jedna ispostava vatrogasnog doma u južnom dijelu grada Gradačac najvjerovatnije na teritoriju mjesnih zajednica Kerep ili Srnice Donje, rekao je Edis Dervišagić.

Dopunsku vatrogasnu snagu predstavlja DVD Gradačac sa tradicijom koja traje preko 120 godina. Saradnja je međusobno usaglašavana, a u narednom periodu se očekuje obuka mladih vatrogasaca.gradačački vatrogasci imali 117 intervencija gašenja požara .

Radio Gradačac / Grad Gradačac


radiogradacac.ba

Drugi upravo čitaju