back to top

Gimnastički klub ”Salto” Tuzla vrši upis novih članova/ Neka vaša djeca treniraju u idealnim uslovima

Ukoliko želite da Vaši mališani na efiksan i zanimljiv način poboljšaju držanje svog tijela, unaprijede svoj fizički i psihički razvoj i pri tome se odlično zabave dovedite ih u Gimnastički klub ‘Salto’ u Tuzli

U Gimnastičkom klubu svi mališani imaju priliku da se upoznaju sa sportskom gimnastikom koja je preporučljiva za dječake i djevojčice od najranijeg doba.

Za kratko vrijeme svog postojanja, Klub već broji preko 130 članova koji svakodnevno treniraju i stiču vještine gimnastike.

 Samodisciplina, upornost i kreativno razmišljanje samo su neke od karakternih osobina koje će ovaj sport razviti kod djeteta. Posebno je važno što bavljenje sportskom gimnastikom omogućuje nesmetano treniranje bilo kog sporta u kasnijoj životnoj dobi.

Treninzi gimnastike u Gimnastičkom klubu ”Salto” u Tuzli obavljaju se u idealnim uslovima pod budnim okom trenerskog tima, Zerina Emića i Elvedina Ćerimovića. Prilikom treninga preferira se rad u grupama, iako je riječ o individualnom sportu, ovakvim pristupom žele da podstaknu kod djece druženje, a gimnastiku predstave kao vid zabave za sve mališane, ističu iz ovog kluba.

Savršena kombinacija pokreta i vježbi za pravilan razvoj

Gimnastika kao sportska disciplina obuhvata savršenu kombinaciju pokreta i vježbi, pravilan razvoj tijela i formiranje mišićne mase. Gimnastika predstavlja i sklop motoričkih vještina koje pokreću snagu i fleksibilnost organizma i utiču na dobru koordinaciju pokreta.

Skakanje, preskanje, savijanje, kolutovi, penjanje uz konopac ili šipku, utiču na razvoj mišićne mase i sprečavanje deformiteta, ravnih tabana i brojnih drugih nedostataka kod djece, ističu iz ovog tuzlanskog kluba. Kao doprinos psihofizičkom razvoju gimnastičke vježbe pospešuju koncentraciju i funkcionisanje mozga na najvišem nivou.

Gimnastički klub ”Salto” opremljen je vrhunskom opremom za uspješno bavljenje sportskom gimnastikom djece. Trenizi djece u gimnastičkom klubu svakako će im biti pravo zadovoljstvo.

https://www.facebook.com/watch/?v=385365312882692

Opšte prisutan sportsko-takmičarski duh i usvojene zdrave životne navike djetetu tu su pred vama ako se opredijelite za treniranje u gimnastičkom klubu ”Salto” u Tuzli.

Izaberite program za SEBE ili VAŠE dijete:

  • Sportska gimnastika za djevojčice i dječake (od 2.5 godine)
  • Parkour&Freerunning za djevojčice i dječake (iznad 7 godina)
  • Dance aerobic za žene
  • Gimnastika za odrasle

Pronađite Gimnastički klub ”Salto” na adresi Slavinovići 6a u Tuzli ili pozovite 062 646 493 i obezbjedite Vašoj djeci pravilan razvoj tijela. Upis traje tokom cijele godine.

gimnastički klub ''salto'' tuzla vrši upis novih članova/ neka vaša djeca treniraju u idealnim uslovima
Gimnastički klub ''Salto'' Tuzla vrši upis novih članova/ Neka vaša djeca treniraju u idealnim uslovima

Takođe sportska gimnastika, pored djece, namijenjena je i odraslim osobama, podjednako muškarcima i ženama. Sportska gimnastika za muškarce i sportska gimnastika za žene, savršen je način da utičete na poboljšanje muskulature Vašeg tijela.

Drugi upravo čitaju