back to top

Ekipa O.Š. “Hamdija Kreševljaković” pobjednik gradskog takmičenja “Misli mine” .

Crveni križ Grada Gradačac jučer (21.11.2023. godine) je organizovao 23. gradsko takmičenje učenika osnovnih škola sa područja Grada Gradačac iz Programa “Upozoravanje na opasnost od mina”. Domaćin takmičenja bila je OŠ “EdhemMulabdić” Mediđa Donja. U čestvovalo svih sedam osnovnih škola sa područja Grada Gradačac.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kamberi. Ekipa OŠ “Dr. Safvet-begBašagić” Gradačac osvojila je drugo mejsto a trećeplasirana je ekipa OŠ “EdhemMulabdić” Mediđa Donja.

Ekipa učenika OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kamberi učestvovat će na 23. kantonalnom takmičenju u organizaciji Crvenog križa Tuzlanskog kantona koje će biti održano  23.11.2023. godine u Sapni.

ekipa o.š. “hamdija kreševljaković” pobjednik gradskog takmičenja “misli mine” .

Opravdanost takmičenja iz Programa “Upozoravanje na opasnost od mina” je posebno aktuelna, obzirom da je u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine linija razdvajanja zaraćenih strana na teritoriji Gradačca iznosila 64 kilometra. U periodu od 1996. do 2023. godine na području Grada Gradačac od protivpješadijskih i protivtenkovskih mina nastradala su 53 civila, sa smrtnim ishodom 20 osoba dok su 33 osobe ranjene. Ukupno deminirana površina na području Grada Gradačac od 1996. do 2023.godine iznosi 8.935.494,61 metara kvadratnih. Grad Gradačac bi prema planu rada Civilne zaštite Grada Gradačac do 2025. godine trebao biti “Grad bez mina”.

ekipa o.š. “hamdija kreševljaković” pobjednik gradskog takmičenja “misli mine” . ekipa o.š. “hamdija kreševljaković” pobjednik gradskog takmičenja “misli mine” .

Radio Gradačac / Crveni križ Grada Gradačac


radiogradacac.ba

Drugi upravo čitaju