Čišćenje korita Tinje u Srebreniku – Uskoro počinje i izgradnja kanalizicionog kraka u naselju Bare – Radio Srebrenikčišćenje korita tinje u srebreniku – uskoro počinje i izgradnja kanalizicionog kraka u naselju bare – radio srebrenik

U Srebreniku je počela realizacija projekta čišćenja korita rijeke Tinje, nizvodno, a dijelom i uzvodno od Koprića mosta. Vrijednost ugovorenih radova je oko 60.000 KM.

Ovom inicijativom se nastoji poboljšati stanje vodotoka, a planirano je da se iskoristite naplavine koje se očiste iz korita kako bi se zatrpalo staro korito rijeke Tinje u Barama, koje je nažalost postalo odlagalište otpada u posljednjih nekoliko godina.

-“Nakon djelimičnog zatrpavanja starog korita započet ćemo sa radovima na izgradnji kanalizacionog kraka u naselju Bare. Ugovor je već potpisan i uskoro počinjemo implementaciju i ovog veoma značajnog projekta.

Čišćenje korita važno je zbog toga što se povećava protok vode što je veoma bitno za sigurnost naselja Bare, a to je prevencija od izlivanja vode iz korita rijeke te ćemo na taj način značajno smanjiti rizik od eventualnih poplavava”, navodi gradonačelnik Srebrenik Adnan Bjelić.www.radiosrebrenik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju