back to top

Amer Džindić jesenji prvak u Njemačkoj – .

Naš futsal reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Džindić napravio je sjajan posao sa svojim klubom u prvom dijelu prvenstva tako što će na odmor ići kao lideri na tabeli.

Ekipa Stuttgarter Futsal Club se takmiči u Njemačkoj Futsal Bundesligi, a naš Džindić na svom kontu ima 13 postignutih pogodaka.

“Pobjedom protiv Wakka Eagles, postali smo ponovo jesenji šampioni Bundeslige. Što se tiče forme, igre, odnosa prema klubu, ekipe i terena u prvoj polusezoni, preponosan sam na svoju malu ali odabranu ekipu. Pokazali smo karakter i srce šampiona, iako su mnogi sumnjali u nas na početku sezone, jer smo ostali bez četiri standardna igrača” rekao je Džindić za Radio Gračanicu, te nastavlja:

“Osam pobjeda i jedan remi u devet susreta sa 63 postignuta i 16 primljenih pogodaka, statistički odličan i atraktivan futsal. Ipak to nije sve i nećemo se zadovoljiti time, tek smo na pola puta i dati ćemo sve od sebe da titula Bundeslige i ove sezone ostane tamo gdje joj je i mjesto, a to je Stuttgarter Futsal Club”.

amer džindić jesenji prvak u njemačkoj – .

Trenutno najveća prijetnja po lidera Stuttgarter je ekipa Hot 05 Futsal koja ima bod manje na tabeli.

Prvi strijelac lige je Adrijan Micevski sa 21 postignutim pogotkom, a naš Amer je na drugom mjestu sa 13 postignutih golova.


radiogracanica.ba

Drugi upravo čitaju