back to top

Aktivisti Fondacije ”Proljeće” organizovali humanitarnu akciju za porodicu Palavrić | .

Aktivisti Fondacije ”Proljeće” su Međunarodni dan volontera obilježili humanitarnom akcijom koju su organizovali za porodicu Palavrić iz Tuzle.

Porodica Palavrić, Hariz i Enesa, iz tuzlanskog naselja Grabovica Donja žive u teškim uslovima, sa minimalnim primanjima, koja uglavnom troše na lijekove. Hariz, demobilisani borac i vrijedan domaćin, već nekoliko godina nakon moždanog udara leži nepokretan. Supruga Enesa i sama obolila, kako kaže, sa šest medicinskih dijagnoza, jedina mu je podrška i oslonac. Nemaju bližih srodnika koji bi im mogli pomoći, tako da sav teret porodice i brige o mužu nosi Enesa, koja je nezaposlena. Teško plaćaju račune, obezbjeđuju hranu, a nedostaje im i ogrjeva.

Iz Fondacije ”Proljeće” čuvši za ovu tešku životnu priču organizovali su se, prikupili nešto hrane, sredstava za higijenu i novca za lijekove i račune, te posjetili Enesu i Hariza i uručili im pomoć. Posjetu su vezeli za Međunarodni dan volontera kako bi i sami poslali poruku drugima da je više volonterskog i humanitarnog angažmana potrebno u našem društvu, te tako podstakli i druge na akciju.

Ukoliko i vi želite pomoći porodicie Palavrić možete ih posjetiti u naselju Grabovica Donja do broja 20 ili pozvati na broj 062-147-739.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju